شماره 145- بروزرسانی: سه شنبه 27/9/1386                             بازگشت به صفحه اصلی

 

بودجه‌ی نظامي ۶۹۶ميليارد دلاري آمريكا تصويب شد

 

سرمایه

 

 

سناي آمريكا بدون پيش شرط تعيين جدول زماني براي خروج نظاميان آمريكايي از عراق، لايحهء تخصيص بودجهء بيش‌تر براي جنگ‌هاي عراق و افغانستان را تصويب كرد.

 

به گزارش خبرگزاري شينهوا، بر اساس اين لايحه كه با ‌90 راي موافق و ‌سه راي مخالف به تصويب رسيد، ‌696 ميليارد دلار به هزينه‌هاي نظامي اختصاص مي‌يابد كه از اين مبلغ ‌189 ميليارد دلار صرف جنگ‌هاي عراق و افغانستان خواهد شد.اين بودجه ‌هزينه‌هاي نظامي آمريكا را تا ‌30 سپتامبر ‌2008 پوشش مي‌دهد.

 

براساس اين لايحه همچنين كمك‌هاي بيش‌تري در اختيار آن دسته از سربازاني كه از مناطق جنگي باز مي‌گردند قرار مي‌گيرد كه شامل افزايش ‌5/3 درصدي حقوق پرسنل و ارتش و معاينات روحي و رواني آن‌ها‌ پس از جنگ است.

 

اين لايحه همچنين نظارت روي پيمانكاران را افزايش و براي نظارت روي قراردادهاي ساخت و ساز در افغانستان يك سيستم حسابرسي و رسيدگي تعيين مي‌كند.

 

اين لايحه همچنين شرايطي را براي برنامه‌هاي تسليحات گران قيمت تعيين مي‌كند به طوري كه به كاخ سفيد اجازه مي‌دهد ‌10 ميليارد دلار صرف موشك‌هاي بالستيك كند.

 

اين بودجه‌ی ‌10 ميليارد دلاري از مبلغ درخواست شده از سوي كاخ سفيد، ‌331 ميليون دلار كم‌تر‌ است.

 

سناتور دموكرات كارل لوين، رييس كميتهء نيروهاي مسلح سنا گفت: «مراقبت از سربازان و خانواده‌هاي آن‌ها بايد هميشه اولويت نخست ما باشد.»

 

انتظار مي‌رود اين لايحه كه در هفتهء جاري در مجلس نمايندگان آمريكا نيز به تصويب برسد پس از امضاي جورج بوش، رييس‌جمهوري آمريكا به يك قانون تبديل شود.

 

دموكرات‌هاي سناي آمريكا كه تعدادشان اندكي از جمهوري خواهان بيش‌تر است تاكنون چندين بار در تلاش براي تعيين يك جدول زماني براي خروج سربازان آمريكايي از عراق ناكام مانده‌اند. اما سناتور كارل لوين گفت: «پس از تصويب اين لايحه تلاش براي تغيير مسير در عراق تمام خواهد شد.»

 

پنج پايگاه نظامي جديد در آفريقا

 

اين درحالي است كه پيش ازاين پايگاه اطلاع‌رساني «ايلاف» در آبان ماه نوشته بود: «انتظار مي‌رود كنگرهء آمريكا پيش از آغاز مراسم كريسمس، درخواست كاخ سفيد در زمينهء اختصاص 46ميليارد دلار اضافي براي بودجه نظامي سال 2008ميلادي را مورد بررسي قرار دهد.اين بودجه در سال 2007ميلادي 150ميليارد دلار بود.»

 

ايلاف در ادامهء گزارش با اشاره به افزايش بودجهء نظامي آمريكا پس از به قدرت رسيدن جورج بوش نوشت: «اين افزايش در نتيجهء جنگ در افغانستان و عراق و وجود تعداد زيادي پايگاه‌هاي نظامي آمريكا درسراسر جهان است كه ميلياردها دلار صرف آن‌ها‌ مي‌شود.»

 

به نوشتهء اين پايگاه اينترنتي، نومحافظه‌كاران در آمريكا طرحي را در دست دارند كه براساس آن تا پايان سال، 2008پنج پايگاه نظامي جديد در آفريقا ايجاد مي‌شود.

 

اين پايگاه به نقل از گزارش مركز كانادايي پژوهش‌هاي جهاني شدن، تعداد پايگاه‌هاي نظامي آمريكا در جهان كه شامل پايگاه‌هاي زميني، دريايي و هوايي و نيز پايگاه‌هاي تجسسي و اطلاعاتي مي‌شود را به حدود هفتصد يا هشتصد پايگاه دانست كه هزينه‌ی سالانه آن‌ها‌ به صدها ميليارد دلار مي‌رسد.

 

به نوشته‌ی ايلاف، آمريكا پس از حملات 11سپتامبر احساس خطر بيش‌تري مي‌كند و پايگاه‌هاي نظامي‌اش عمدتا در اروپاي غربي متمركز هستند. تعداد آن‌ها در آلمان 26پايگاه و در انگليس و ايتاليا هشت پايگاه است و مذاكره براي ايجاد پايگاه‌هاي جديد يا گسترش پايگاه‌هاي قبلي با كشورهاي مغرب، الجزاير، مالي، غنا، برزيل، استراليا، لهستان، چك، ازبكستان، تاجيكستان، گرجستان، ايتاليا و فرانسه ادامه دارد.

 

تصويب مشروط

 

اما مجلس نمايندگان آمريكا در آن زمان بودجهء نظامي 50 ميليارد دلاري بوش براي ادامه جنگ در عراق و افغانستان را به شرط خروج نيروهاي آمريكايي از عراق تصويب كرد كه احتمال وتوي آن از سوي بوش وجود داشت.

 

به گزارش خبرگزاري فرانسه، مجلس نمايندگان آمريكا با 218 راي موافق در برابر 203 راي مخالف بودجهء جديد نظامي مورد نظر جورج بوش را تصويب كرد.

 

براساس اين گزارش، اين بودجه شامل طرح خروج نظاميان آمريكايي از عراق بود و بر اساس آن بايد در مدت 30 روز خروج نيروها آغاز شده و تا تاريخ 15 دسامبر 2008 تمام نيروهاي آمريكايي از عراق خارج مي شدند.

 

در همين رابطه، سناتور هري ريد، رهبر جناح اكثريت مجلس سناي آمريكا تاكيد كرد: «تا زماني كه كاخ سفيد خروج نظاميان از عراق را آغاز نكند، دموكرات‌ها بودجهء جديدي را براي ادامهء جنگ در عراق تصويب نمي‌كنند.»

 

سناتور هري ريد تهديد كرد كه چنانچه جورج بوش طرح زمان بندي خروج نيروهاي آمريكايي از عراق را نپذيرد، دموكرات‌ها بودجهء ديگري را براي تداوم جنگ عراق تصويب نخواهند كرد

 

تلفات آمريكايي‌ها درعراق به ‌3892 تن رسيد

 

اين درحالي است كه ارتش آمريكا با صدور بيانيه‌اي از كشته شدن يكي از سربازان اين كشور در استان نينواي عراق خبر داد.

 

به گزارش خبرگزاري اصوات العراق، ارتش آمريكا با صدور بيانيه‌اي اعلام كرد كه «يك سرباز آمريكايي در درگيري‌ها در استان نينوا، واقع در شمال عراق كشته شده است

 

با كشته شدن اين سرباز آمريكايي آمار نظاميان كشته شده در عراق از آغاز جنگ آمريكا عليه اين كشور(ماه مارس 2003) تاكنون به 892ر3 تن رسيد.

 

بر همين اساس آمار نظاميان كشته شده‌ی آمريكايي در عراق طي ماه دسامبر به 11 تن رسيده است.

 

افزايش بي‌سابقه‌ی آمار خودكشي سربازان آمريكايي در عراق

 

از سوي ديگر، آمار خودكشي سربازان آمريكايي در عراق، طي سال جاري ميلادي به بالاترين حد خود و به شمار 105 مورد در سال 2007 رسيد.

 

پايگاه خبري شبكهء تلويزيوني «سي‌ان‌ان» از مقامات عالي‌رتبهء وزارت دفاع آمريكا گزارش داد: «تا اين لحظه از سال جاري ميلادي دست كم 85 مورد خودكشي قطعي شده و بيش از 20 مورد ديگر در حال تحقيق رسمي است

 

بنابر گزارش مقامات وزارت دفاع آمريكا، موارد اخير خودكشي كه بالاترين آمار خودكشي از زمان آغاز جنگ عراق به شمار مي‌رود، در طول دورهء خدمت اين سربازان و در زمان حضور آنان در عراق رخ داده است.

 

بنابر گزارش پنتاگون، اين آمار در ميان سربازان آمريكايي كه در حال گذراندن دورهء خدمت خود هستند در پنج سال گذشته بي‌سابقه بوده است.

 

ارتش آمريكا در سال 2006 در عراق شاهد خودكشي 101 سرباز آمريكايي بود كه دست كم 30 تن از آنان در زمان انتشار و حضورشان در عراق و در طول عمليات‌هاي نظامي در اين كشور دست به خودكشي زده‌اند و اين به معناي 5/17 درصد خودكشي در هر صد هزار سرباز است.

 

سال 2005 نيز حدود 88 مورد خودكشي به ثبت رسيد كه 25 سرباز در زمان حضور در عراق اقدام به خودكشي كردند كه اين شمار از خودكشي بيانگر 8/12 درصد در هر صد هزار سرباز است.

 

اين در حالي است كه در سال 2004 اين نسبت 8/1 درصد و در سال 2003 يعني سال آغاز جنگ 4/12 درصد در هر صد هزار سرباز بوده است.

 

جديدترين نظرسنجي در آمريكا در مورد جنگ عراق

 

طي جديدترين نظرسنجي انجام شده از سوي روزنامه ‌«واشنگتن پست» و شبكهء تلويزيوني «اي‌بي‌سي نيوز» بيش‌تر مردم آمريكا جنگ عراق را بدون توجيه مي‌دانند و خواهان خروج نيروهايي آمريكايي از اين كشور هستند.

 

به گزارش خبرگزاري سوريه(سانا)، طبق گزارشي از خبرگزاري فرانسه، 60 درصد نظردهندگان در اين نظرسنجي تاكيد مي‌كنند كه جنگ آمريكا در عراق اصلاً ضروري نبوده است.

 

اين آمار در مقايسه با سال گذشته كه در آن 40 درصد مردم آمريكا معتقد به پيشرفت امور در جنگ با عراق بودند، تغييري نكرده است.

 

از سوي ديگر، افكار عمومي در آمريكا هنوز به دو دستهء موافق و مخالف جنگ عراق تقسيم مي‌شود و 53 درصد آنان خواهان عقب‌نشيني نيروهاي كشورشان از عراق و 43 درصد از آنان خواهان باقي ماندن ارتش آمريكا در عراق هستند.

 

در رابطه با عملكرد دو حزب جمهوري خواه و دموكرات‌هاي آمريكا، 49 درصد افكار عمومي آمريكا در مقابل 35 درصد ديگر اعتقاد دارند دموكرات‌ها بهتر از جمهوري‌خواهان با اين مساله برخورد مي‌كنند.

 

محبوبيت جورج بوش رييس‌جمهوري آمريكا نيز از ژوييهء سال گذشته بهبودي نداشته است و همچنان از يك سال و نيم گذشته در پايين‌ترين حد خود يعني 33 درصد باقي مانده است.

 

اعزام نظاميان آمريكايي به بصره

 

به نوشته‌ی يك روزنامهء غربي، با خروج نظاميان انگليسي از بصره و در صورتي كه در اين استان خلاء امنيتي حس شود; نظاميان آمريكايي به بصره اعزام مي‌شوند.

 

روزنامهء ديلي تلگراف روز گذشته با اعلام اين مطلب در ادامه نوشت: «امروز با برگزاري مراسمي كنترل كامل امنيتي بصره به نيروهاي عراقي واگذار شده و با اين كار مقدمات خروج نظاميان انگليسي از بصره آغاز مي‌شود

 

بر همين اساس قرار است در فصل بهار نيمي از نظاميان انگليسي حاضر در بصره از اين استان خارج شوند و اگر با خروج اين تعداد نيرو، كنترل وضعيت امنيتي در اين استان از دست نيروهاي عراقي خارج شود; نظاميان آمريكايي به اين استان اعزام مي شوند.

 

گرفته از:
www.sedayemardom.net

 

فرهنگ توسعه - 1386 - لطفا مقاله‌ها، نظرها و پیشنهادهای خود را به آدرس info@farhangetowsee.com بفرستید